Bizi Tanıyın

YOLÇAM 1964 yılında orman ürünleri alanında faaliyet gösteren bir aile şirketi olarak kuruldu. 1985 Yılında İzmir Keresteciler Sitesinde açmış olduğu satış mağazasını firmanın merkezi haline getirdi. 2004 yılında, İzmir’de 4.000m² alan üzerine kurduğu üretim tesisi, 600m²’lik satış mağazaları ve yarım asra yakın tecrübesiyle sektöründe önemli bir yere sahip oldu.

Başarımızın her geçen gün artmasında özverili çalışmaları ile YOLÇAM’ı geleceğe taşıyan çalışanlarımıza ve tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.

YOLÇAM olarak hedeflerimize doğru azimle çalışarak ve istikrarlı duruşumuzu sürdürerek ulaşmayı ilke edinmiş, ilerlemeye dönük, değişime açık, yenilikçi yüzü ve zamanın yanı sıra, kaynaklarını da iyi yöneten bir firma anlayışıyla gerek yurtiçi, gerekse uluslararası pazarlarda tanınan ve kendine yer edinen bir konuma ulaştık.

Ahşabın daima daha sağlıklı, güvenli ve sıcak olduğuna, kaliteyi arttırmanın yolunun ise; sürekli yeni yatırımlar yapmaktan geçtiğine inanarak, günümüzün en son teknolojisiyle donatılmış fabrikamızda, alanında uzman olan kadromuzun denetiminde üretimi yapılan ürünlerimizi iç pazarda başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’ye sunuyor, Uzakdoğu, Rusya ve Avrupa ülkelerinden ithalat yapıyoruz.

YOLÇAM İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 2016 yılı için ise amaçlarını; öncelikle müşterilerinin ihtiyaçlarını hızlı, etkin ve kaliteli çözümlerle karşılamak, alanında yaratmış olduğu değeri istikrarlı bir biçimde arttırmak olarak belirlemiştir. Bu itibarla, başarımızın her geçen gün artmasında özverili çalışmaları ile YOLÇAM’ı geleceğe taşıyan çalışanlarımıza ve tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.

Faydalı Bilgiler
+

1 m³ ahşap, betona göre 6 kat, çeliğe göre 354 kat, alüminyuma göre 1467 kat daha az enerji ile üretilebilir.

+

150 m² bir evin yapımında atmosfere salınan, sera etkisine yol açıp dünyanın ısınmasına sebep olan karbon miktarı ahşaba göre, beton evde 1700 kat, çelik karkas evde 3500 kat fazladır.

+

1 m³ ahşap, 1 m³ betona göre 5 kat, çeliğe göre 13 kat hafiftir.

+

Ahşap duvar, tuğla duvara göre 10 kat daha hafiftir. Böylece temele gelen yükler, döşemeler de ahşap olduğun zaman onda bire düşer. Temel daima ekonomiktir.

+

Ahşabın betona göre ısı izolasyon katsayısı 16 kat daha fazladır. Böylece kendi enerjisini üreten bina olma yolundaki erişilemez avantaja sahiptir. Dünyayı ve Türkiye’yi en geç 2020’de bekleyen ve artık resmen açıklanmaya başlayan enerji krizinden bizi kurtaracak yegane malzemedir.

+

İnsanla birlikte nefes alan yapısından ötürü, öncelikle nefes yolları ve romatizmal rahatsızlıklarda olumlu etkisi, özellikle yaşlılar üzerinde görülen henüz tıbben ölçülemeyen moral etkisi vardır.

+

Radon gazı ölçümlerinde beton binalara göre 100 kata kadar daha az değerler görülmüştür.

+

Deprem karşısında mukayese edilemez elastikiyet, mukavemet ve yaşam üçgeni oluşturma garantisi vardır.

+

Yapının dibinden, bina büyüklüğünde fay hattı geçmediği sürece sıfır deprem riski içerir.

+

Beklenenin aksine, yanma sınırına ulaşan çelik çatı 10 dakikada çökebilirken (uzay çatılarda bu risk daha da fazla), ahşap dış tabakasının kömürleşip iç katmanı koruması sonucu minumum 1 saat canımızı kurtarmaya fırsat olur ve yangın sonrası kolaylıkla tamir, yeniden kullanım olanağı sağlar.

+

Yangında ve depremde can güvenliği nedeniyle, büyük toplantı ve spor salonlarında zorunlu çatı malzemesi olarak ahşap kullanılmaktadır.

+

Kimyasal maddelerden ve radyoaktif dalgalardan etkilenmez. Kimyasal malzeme depolarında ve arıtma tesisi çatılarında kullanılabilir.

+

Kayar kalıp sistemlerinde oluşan betonarme perdelerin aksine, ahşap duvar, bedenin kimyasal ve fiziksel yapısını etkileyen manyetik kirlilik yaratmaz.

+

İnsan gücü ile şantiyede imalat yapılabilir. Kule vinçler ve ağır iş makineleri gerektirmez.

+

Ahşabı yapı sektöründe kullanan Amerika, Kanada, Finlandiya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde, bu büyük tüketime rağmen, bilinçli ekim, zamanında kesim, mevcut zenginliğin özenle denetlenmesi ile genel orman alanı her yıl %2 ila %5 arasında büyümektedir.

+

Ahşap, dünyadaki yegane ‘’dönüşümlü’’ yani kendini yenileyebilen ve sıfıra yakın yani en az atık veren yapı malzemesidir.

Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek ve ekibimizle tanışmak için